Формула 1 се враћа у Африку, тражи се још једна локација у САД-у

Кликс
Foto: Архива

Челници Формуле 1 имају за приоритет повратак организације утрке у Африци, као што је то некада случај, а могуће дестинације су Јужноафричка Република и Мароко.

Истиче се да је руководство Формуле 1 које је задужено за организацију свих догађаја повратак у Африку поставило као приоритет за наредне године, а то је потврдила и Клои Таргет-Адамс, једна од директорица Формуле 1.

- Африка је континент на којем немамо утрку, а то је погрешно. То је мјесто на које желимо ићи и то нам је приоритет, већ неколико година разговарамо о могућностима и надамо се да ћемо тамо одржати трку што је прије могуће - каже Адамс.

Такође, Африка није једина нова локација која се помиње, а наводно је у плану организација још једне утрке на територији Сједињених Америчких Држава, поред Остина који је свакако у календару.

- САД остаје јасан стратешки приоритет, имамо сјајну трку у Остину и радујемо се сарадњи с њима, а тражимо и могућност за другу трку у САД-у, односно мјесто гдје би се још једна трка одржала - истиче Адамс.

Чак је и актуелни свјетски првак Луис Хамилтон нагласио да је Африка мјесто на којем би се желио такмичити, а посљедњи пут на овом континенту трка је одржана 1993. године у Јужној Африци. Интерес постоји и из других земаља као што је Мароко који је посљедњи пут био домаћин трке 1958. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана