"Форд”, “Нисан” и “BMW” представили нове електричне моделе

Танјуг
"Форд”, “Нисан” и “BMW” представили нове електричне моделе

ПЕКИНГ - На данас отвореном сајму аутомобила у Пекингу, свjетски познати произвођачи као што су “Форд”, “Нисан” и “ BMW “ представили су своје нове електричне моделе за кинеско тржиште, који се одликују повећаном аутономијом.

Међу таквим фирмама су и неки амбициозни кинески брендови, па је, на примjер, “Џили ауто” презентовао више електричних модела са декларисаном аутономијом од више од 500 километара по једном пуњењу.

Ријеч је о првом великом сајму у било којој индустријској грани у Кини који ће бити одржан од избијања пандемије Ковид-19, због које су ипак на снази већ уобичајене превентивне мере, а конференције за штампу одржавају се путем међународног видео линка.

Кина је прва међу водећим привредним силама свијета које су почеле да се опорављају од економских посљедица пандемије, па се произвођачи аутомобила надају да би управо на том тржишту могли да постигну пораст продаје и преокрену тренд који им је донио губитке који се мјере милијардама долара, наводи АП.

Сајам, под називом “Ауто Чајна 2020”, требало је да буде одржан у марту, али је због пандемије одложен.

Одлука Комунистичке партије Кине да одобри његово одржавање крајем овог и почетком слиједећег мјесеца одраз је увјерења власти у Кини - одакле је Ковид-19 крајем прошле године почео да се шири свијетом - да је пандемија у тој земљи сада под контролом.

Ношење заштитних маски у сајамском простору је обавезно, а број посјетилаца манифестације, која је 2018. године привукла 820.000 људи, ове године је ограничен.

У улози домаћина највећег сајма аутомобила у Кини сваке године се смијењују Пекинг и Шангај, који је “Чајна ауто” организовао лане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана