Фолксваген Таyрон стиже у Европу

ГС
Фолксваген Таyрон стиже у Европу

Фолксвагенова понуда за кинеско тржиште је богата и у неким случајевима ексклузивна јер многи модели нису доступни изван ове земље, међутим један би могао ускоро стићи у Европу.

Ради се о СУВ-у под називом Тyрон који је базиран на MQB платформи.

Најављен је у марту 2018. године концептом Аdvance Мid-Size СУВ те је постао модел ексклузиван за Кину.  Ипак, према интерним документима из Фолксвагена до којих је дошао магазин Аutaomative News Europe, велики СУВ са седам сjедишта стићи ће и на европско тржиште. Производиће се у постројењу у Vоlfsburg у у Њемачкој, а управо овај модел би могао замијенити Тигуан Аallspace са седам сједишта, преноси Klix.ba. 

Европски Таyрон не би био велико изненађење јер се о њему прича још од појаве концепта. Производња ће наводно почети 2024. године, тако да ће то бити вјероватно модел базиран на сљедећој генерацији Таyрона. 

Фолксваген је ову одлуку донио како би имао СУВ у Европи позициониран између Тигуана и Туарега, умјесто да увози продужени Тигуан из Мексика. 

Наравно, VW ће прилагодити Таyрон европским укусима. Слично је и с кинеским моделом Тару, који је нешто другачији у односу на амерички Таос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана