Ферари представио 812 Competizione и Competizione A

ГС
Ферари представио 812 Competizione и Competizione A

Након прошломјесечне најаве, Ферари је представио  coupe и тарга верзију свог модела с V12 мотором. Ферари V12 Competizione и Cometizione A су динамични дуо с најснажнијим мотором с унутрашњим сагоријевањем који је уграђен у један цестовни аутомобил који је произведен у Маранелу.

У срцу модела 812 је атмосферски 6,5-литарски V12 мотор који развија 830 KS и 692 Nm  обртног момента, а то је повећање снаге за 30 KS у односу на Суперфаст и смањење обртног момента за 26 Nm.

Опремљен опцијама које смањују тежину, 812  Competizione  је тежак 1.487 килограма без течности. Од 0 до 100  km/h убрзава за само 2,85 секунди, а до 200  km/h за 7,5 секунди. Максимална брзина износи 340  km/h и није се промијенила у односу на Суперфаст, но, убрзање до 200  km/h се поправило за 0,4 секунде.

Подаци о перформансама модела  Competizione A који мијења модел 812 GTS бит ће накнадно објављене, али се може очекивати да буде мало спорији од цоупеа јер је тежи. Тарга кров је направљен од карбона како би се уштедјело на тежини, а када се кров не користи, може се скинути и одложити у претинац идентичног облика.

Мотор је упарен са седмостепеним аутоматским мјењачем с дуплим квачилом који је рекалибриран и бржи за 5 посто него раније. Аутомобил посједује и систем управљања на сва четири точка чиме су Competizione модели добили на агилности. Аеродинамичка рјешења су инспирисана болидима Формуле 1 кориштеним у протеклом десетљећу.

Информација о цијенама засад нема, нити је познато колико ће примјерака цоупеа и кабриолета бити доступно, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана