Фабрика из Србије направила универзални пуњач за аутомобиле

ГС
Фабрика из Србије направила универзални пуњач за аутомобиле

Фабрика електро-материјала и алата "ФЕМАН" из Јагодине произвела је универзални пуњач за електровозила и електричне аутомобиле, који аутомобиле са батеријом од 24kWh пуни за 20 минута.

Пуњач је софтверски прилагођен српској електо мрежи и може да се постави на свим објектима који имају довод индустријске струје, има конекторе за америчка, јапанска и европска возила, прошао је све атесте, раван је свјетском, а четири пута је јефтињи, рекли су за Тањуг стручњаци ове фабрике.

Уз то има "интегарацију са неколико рјешења за платне и фактурне рачуне, омогућава лако и сигурно плаћање путем платних терминала, опремљен је и интернет апликацијама које корисницима пружају могућност једноставног прикључења њихових уређаја на различите софтверске системе енергетских мрежа", објашњавају у ФЕМАНУ и истичу да "та могуцност олакшава даљинско плаћање, одржавање и надоградњу функција".

Тежак је 270 килограма, намијењен је првенствено за обезбјеђивање саобраћајне инфраструктуре електричних возила, као пуњачка станицу на аутопутевима, такси станицама са електроаутомобилима и за инфраструктуру специјалних електро возила за паркинг сервисе, паркинге супермаркета, самостојећи је...

Пуњач обједињује сва три постојећа стандарда која постоје за пуњење, а сваки од три прикључка има снагу од 60кWх.

ФЕМАН је за овај пуњач, добио "посебно признање" Еко ауто у коме стоји да се додјељује "за освајање производње универзалног пуњача за електро возила и електричне аутомобиле".

"Свечано уручење требало је бити на овогодишњем Сајму аутомобила у Београду, који је одложен због пандемије корона вируса. Реч је о еколошкој награди", наводе у фабрици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана