Долазе дани с веома ниским температурама, припремите возило на вријеме

Кликс
Foto: Илустрација

Наредних дана метеролози су најавили пад температуре у нашој земљи што би могло изазвати проблеме за возаче, с обзиром да минуси, снијег и лед могу бити велики изазов.

Почетком зиме возачи направе провјере на својим аутомобилима, да их хладноћа не би изненадила или оставила без превоза. Међутим, редовно одржавање аутомобила смањује шансе за појаву непредвиђених околности.

С обзиром да се за наредне дане најављују изразито ниске температуре имајте на уму ових пет савјета да бисте смањили шансе да вас аутомобил изневјери.

Провјерите и замијените метлице брисача

Зима је вријеме честих падавина, стога ће ваши брисачи често бити укључени како бисте осигурали прегледност. Провјерите своје брисаче и уколико је потребно замијените метлице што ће допринијети вашој сигурности, јер ће прегледност бити много боља.

Користите квалитетно средство за стакла

Већина средстава за прање стакла квалитетно перу без смрзавања и до минус 30 степени. Хладноћа и падавине код мање квалитетних средстава за прање код мијешања с пахуљама изазваће проблем на стаклу. Стога не штедите зими на средству за прање стакла на возилу.

Напуните акумулатор

Могуће је да због велике хладноће нећете моћи покренути мотор са старијим акумулатором. Зато напуњен акумулатор гарантује да нећете имати проблема с јутарњим покретањем возила.

Попрскајте браву графитом како бисте спријечили смрзавање

Ниске температуре могу заледити браву на вашем аутомобилу и спријечити улазак у возило. Једноставан начин да избјегнете овај проблем је да попрскате графит унутар браве и онда неколико пута убаците кључ како би текућина испунила цијелу рупу.

Провјерите свјетла

Видљивост на путу драстично је смањена у зимском периоду поготово када се спусти магла или пада снијег. Због тога је важно да сва свјетла на аутомобилу правилно раде. Провјерите их и очистите, замијените сијалице које не раде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана