Делта 4x4 припрема подсјетник на Поршеово учешће на релију Парис-Дакар

Г.С.
Делта 4x4 припрема подсјетник на Поршеово учешће на релију Парис-Дакар

Иза назива Сафари 911 крије се актуелни Порше 911 Карера 4С у „рели-рејд“ издању који ће купцима бити доступан наредне године.

Њемачка тунинг компанија Делта 4x4 чији назив сугерише на послове око теренских аутомобила прикључила се познатим тунинг компанијама Гембала и Руф у којима су већ представили „Сафари“ верзије на основици Поршеовог модела 911.

На објављеним рендерима може се видјети како ће изгледати Делтин подсјетник на Поршеове „рели-раид“ моделе 953 и 959 који су учествовали (и побјеђивали) на чувеном релију Парис-Дакар, а основицу модела Сахара 911 чини актуелна генерација Поршеовог модела 911 Карера 4С.

А све је кренуло од младог подузетника који је у компанију Делта 4x4 стигао с потпуно новом Царрером 4С и рекао да жели аутомобил с којим из Улма (Њемачка) у којем живи може возити до Дакара у Сенегалу.

Идеја је усвојена, а за сада се зна да ће Делта 4x4 споменутом подузетнику и осталим потенцијалним купцима од наредне године понудити модел Сафари 911 са знатно ојачаном каросеријом на робусном овјесу с којим ће размак између поднице и тла износити 250 милиметара.

Ту су наравно и фелге с адекватним теренским гумама, а „тачка на и“ су додатна свјетла и кровни носач за канистере, шатор, лопату... У Делти 4x4 кажу да, како сада ствари стоје, купаца за овакав Порше неће недостајати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана