Да ли и ви дајете имена и надимке својим аутомобилима?

Agencije
Да ли и ви дајете имена и надимке својим аутомобилима?

Сваки десети Британац признаје да му је више стало до свог четвороточкаша него до брачног партнера, док трећина возача има обичај да аутомобилима које посједују даје имена људи.

Најновије истраживање које је међу возачима са Острва спровела Шкода УК, открива и да један од седам власника аутомобила у тој земљи више воли свог љубимца на четири точка него сопствене родитеље или браћу и сестре, преноси Б92.

Анкета којом је било обухваћено 2.000 британских возача показала је да власници своју страст према аутомобилима исказују на специфичан начин.  Наиме, трећина испитаних признала је да даје имена својим аутомобилима.

Од тог броја, 29% њих то ради зато што им је забавно, док 20 процената тврди да су свом четвороточкашу дали одређено име, јер су мислили да возило изгледа управо тако да заслужује баш то име.

Сваки десети је изјавио да га име које је дао свом аутомобилу подсјећа на неку посебну особу, док је њих 8% именовало своје возило по неком члану породице или по некој другој вољеној особи.

Међу најчешћим именима су Бети, Фреди, Дејзи и Роузи, али се наводе и имена познатих личности, као што Елвис Присли, Харисон Форд, Бијонсе, као и надимци као што су Звијер или Зоро.

Да ли и ви дајете имена и надимке својим аутомобилима и која?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана