Цитроен сада и практични комби нуди у електричној е-SpaceTourer верзији

ГС
Цитроен сада и практични комби нуди у електричној е-SpaceTourer верзији

Практичан и пространи комби из Цитроена сада је добио и своју електричну верзију чиме је добио потпуно нову дозу употребљивости и мобилности, без обзира да ли треба испуњавати породичне или пословне потребе.

Цитроен SpaceTourer има флуидан дизајн који није агресиван и који захваљујући својем простору и шрини даје дозу робусности. Елегантан и добро опремљен е-SpaceTourer истиче се отвором за пуњење на предњој лијевој страни, специфичном предњом маском, те новим монограмом "е" с десне стране маске и назад.

У унутрашњости е- SpaceTourer на средишњој конзоли доноси нову дизајнерску и ергономску ручица мјењача е-Тоggle, селектор одабира 3 начина вожње: Еcо, Normal ili Power као и специфичне графике на средишњем додирном екрану.

Направљен на модуларној платформи ЕМП2 Групе, е-SpaceTourer нуди 2 капацитета батерије гдје је доступан домет од 230 км према протоколу WLTP с капацитетом батерије од 50 кWх која се састоји од 18 модула. 

Ова верзија је доступна XС, М и XЛ величинама каросерије. Друга верзија нуди домет од 330 км према протоколу WLTP с 75 кWх батеријом која се састоји од 27 модула. Ова верзија је доступна у величинама М и XЛ.

Нови е- SpaceTourer  је опремљен литиј-ионском батеријом, најзрелијом технологијом на тржишту. ЕМП2 платформа омогућава смјештање батерије испод поднице, чиме је очувана пространост и практичност SpaceTourer а. Гаранција на батерију је 8 година или 160 000 км (за 70% свог капацитета).

Електрични мотор омогућава глатку и угодну вожњу, без потребе за мијењањем брзина, те нуди највећу снагу од 100 кW (136 КС) и највећи окретни момент од 260 Нм. Максимална брзина је 130 км/х у свим начинима вожње (Еco, Normal, Power), с тим да је Normal - 80 кW/210 Нм оптималан за свакодневно кориштење, Еcо - 60 кWh/190 Нм за максималну аутономију, док Power - 100 кW/260 Нм оптимизира перформансе приликом пријевоза неколико особа и пртљаге.

Доступна су три начина пуњења. Отвор за пуњење је смјештен на предњој лијевој страни е- SpaceTourerа и пуњење се проводи у начину рада Park. Како би се боље прилагодило купцима, доступна су два типа уграђеног претварача: 7.4 кW једнофазни као стандард и 11 трофазни кW као опција.

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана