BMW затегнуо боре на Серији 5 и Серији 6 Гран Турисмо

Срна
BMW затегнуо боре на Серији 5 и Серији 6 Гран Турисмо

Поред раније најављеног освјежавања Серије 5 и Серије 6 Гран Турисмо у Минхену су представили и модел X2 који покреће плуг ин хибридна опција.

BMW је представио освјежена издања Серије 5 (у обје каросеријске варијанте) и Серије 6 Гран Турисмо, а профињене баварске представнике горње-средње класе сада краси "лице" с нешто широм хромираном маском хладњака и нешто нижим кућиштима ЛЕД свјетала. 

Новости у пространим кабинама оба модела укључују веће дисплеје с већом резолуцијом, бољу и бржу повезивост и више апликација у мултимедијалним системима.

Сви бензински мотори у понуди за Серију 5 сада су потпомогнути или плуг ин хибридним опцијама или 48-волтним благим хибридним системима с којима се у коначници добија нешто више снаге уз истовремено анулирање кашњења турбопуњача, а моторима у свим дизелским верзијама сада асистирају два турбопуњача.

BMW плуг ин хибридну опцију за Серију 5 и Серију 5 Тоуринг нуди у два нивоа снаге (модели 530е и 545е), али се споменута погонска рјешења у комбинацији са Серијом 6 Гран Турисмо за сада не нуде.

Паралелно с представљањем освјежене "Петице" и "Шестице" BMW је представио још један плуг ин хибридни модел, а kросовер X2 25е xDrive покреће комбинација троцилиндарског турбобензинског мотора и електромотора који је смјештен назад.

С оба мотора у погону X2 до "стотке" стиже за 6,8 секунди, а према WLTP нормама капацитет батерија довољан је за прелазак 58 километара без асистенције мотора с унутрашњим сагоријевањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана