BMW представио модел i4 с 523 коњске снаге

ГС
BMW представио модел i4 с 523 коњске снаге

Три мјесеца него је првобитно планирано компанија BMW је представила електрични модел i4 спреман за производњу.

Финални производ је стигао око годину дана након концепта те се тако придружио BMW-овој електричној понуди коју чине још iX3 и iX СУВ-ови те хечбек i3.
 
Продукцијска верзија изгледа готово идентично као Concept i4 што се и очекивало јер је концепт више био у форми прототипа близу производње, а не концепт претјераног дизајна. На фотографијама се види да је повезан са сљедећом генерацијом Серије 4 Gran Coupe јер два модела дијеле много карактеристика екстеријера.
 
Стражња врата с редизајнираним ручкама на само да мијењају изглед бочног профила него и унапређују аеродинамику. Ово рјешење није резервисано само за електрични модел јер је на шпијунским фотографијама видљиво и да их има Серија 4 Gran Coupe, преноси Кликс.
 
Плави детаљи и аеродинамични точкови разликују i4 од надолазеће Серије 4 Gran Coupe, као и редизанирани браници те недостатак издувниих цијеви.
 
Већина техничких спецификација је још увијек мистерија, али се зна да ће i4 развијати до 523 КС у случају М Performance модела те да ће од 0 до 100 км/х убрзавати за око 4 секунде. Такође, познато је и да ће домет износити до 590 километара.
 
Ускоро се очекују нови детаљи као и фотографије унутрашњости.
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана