Ауто-индустрија добија новог гиганта, удружују се Fiat и Peugeot

Agencije
Ауто-индустрија добија новог гиганта, удружују се Fiat и Peugeot

Управни одбор "Peugeot–Citroen" (ПСА) једногласно је одобрио спајање са компанијом "Fiat Chrysler" (FCA), јавља "Блумберг". Спајањем двије компаније, настаће четврти по снази произвођач возила у свијету.

Портпарол "Peugeot–Citroen" није хтио да коментарише те наводе, јавља Блумберг.

Извор близак Fiat рекао је да су у току одвојени састанци управних одбора двију компанија и да би оне могле да најаве потписивање обавезујућег споразума већ данас, након чега ће услиједити телеконференција на којој ће бити изњети детаљи, наводи Ројтерс.

Ова два произвођача аутомобила су прије шест недјеља најавила планове о спајању с циљем да се удруженим снагама ухвате укоштац са великим изазовима у тој индустрији, укључујући пад глобалне тражње и потребу развоја скупих електричних аутомобила како би задовољили нове стандарде против загађења ваздуха.

Удружена група, чије ће сједиште бити у Холандији, одржаће сједницу Управног одбора који ће сачињавати 11 чланова. Шест чланова ће бити из Peugeot, укључујући главног извршног директора Тавареза, а међу преосталих пет из Peugeot–Citroen биће предсједавајући Елкан.

Акције заједничке компаније ће бити листиране на берзама у Паризу, Милану и Њујорку, наводи Ројтерс.

Група ће поседовати брендове: Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxall, захваљујући чему ће бити присутна с путничким аутомобилима на масовном и премијум тржишту, као и на тржишту за теретна и лака комерцијална возила. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана