Ауто године у Србији је Опел Kорса

ГС
Ауто године у Србији је Опел Kорса

У овогодишњем избору Асоцијације аутомобилских новинара Србије, Kорса је побиједила испред модела Рено Клио, Волксваген Т-крос и Пежо 208.

Након награде "Бест Буy аутомобил године у Европи 2020.", нова Опел Корса освојила је и признање "Аутомобил године у Србији 2020."

Жири Асоцијације аутомобилских новинара Србије гласањем је завршио процес овогодишњег избора који је започео још пре пандемије коронавируса. Наиме, због епидемије и ванредног стања у Србији, ове године није било могућности да се финале избора традиционално одржи на Сајму аутомобила у Београду, који је одложен из истог разлога.

Опел Цорса је до тријумфа дошла у оштрој конкуренцији, са освојених 62 поена. Друго мјесто су подијелили Рено Клио и Волксваген Т-Цросс са по 56 поена, док је треће место заузео Пеугеот 208, освојивши 48 поена.

 

Поред овог, одржан је и избор у категорији еко аутомобила године у Србији, у коме је победио један "плуг-ин" хибридни модел, Мерцедес Е300де.

И ове године додељено је специјално признање "Иван Катунац" за професионално новинарство и допринос промоцији и развоју ауто-индустрије у Србији. Награду је добио Александар Угљешић, дугогодишњи аутомобиски новинар, главни и одговорни уредник портала дмотион.рс.

Асоцијација аутомобилских новинара Србије ускоро ће организовати свечану доделу признања и промоцију победника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана