Ауди Спорт ће електрифицирати сваки будући РС модел

Г.С.
Ауди Спорт ће електрифицирати сваки будући РС модел

Сви будући Аудијеви РС модели ће бити електрифицирани, потврдио је шеф продаје и маркетинга Ауди Спорта Ролф Мишл.

Мишл је у интервјуу за Аутоцар открио планове бренда који укључују благи хибридни, плуг-ин хибридни и електрични погон. Он је казао да је циљ поједноставити ствари за купце, а данас Ауди Спорт има само један електрифицирани модел, РС6 Авант.

У овом каравану високих перформанси Ауди је упарио 48-волтни благи хибридни систем с 4,0-литарским тwин-турбо В8 мотором који развија 591 КС и 800 Нм обртног момента. Аутомобил убрзава од 0 до 100 км/х за 3,6 секунди прије него достигне максималних 250 км/х. Снага се преноси преко осмостепеног Типтроник мјењача и Кватро погона на сва четири точка.

Ипак, Ауди полако развија свој план чији је циљ понудити плуг-ин хибридне и потпуно електричне РС моделе. Они би требали стићи на тржиште прије 2023. године у облику плуг-ин хибридног модела РС4 и Е-Трон ГТ РС-а.

Мишл је рекао да је фокус компаније још увијек на перформансама и свакодневном кориштењу. Електрификација се показала корисном за перформансе аутомобила захваљујући обртном моменту који пружају такви погони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана