Ауди представио редизајниране моделе Q8 и SQ8

GS
Foto: Audi

Ауди је представио обновљене моделе Q8 и SQ8, а на први поглед се види да је coupe СУВ flagship добио благе визуелне промјене фокусиране на предња свјетла, као и нове опције боја каросерије и дизајна фелги. Такође, боље је опремљен технологијом како би остао релевантан и пожељан.

Обновљени Q8 остао је препознатљив јер су дизајнери одабрали еволуцијски приступ у складу с Аудијевом стратегијом. Истичу се нова опциона ХД Matrix ЛЕД свјетла с ласерским повећањем домета дугог снопа при брзини већој од 70 км/х, као и дигиталним дневним свјетлима с различитим свјетлосним потписима. Промјене су доживјела и стражња свјетла повезана ЛЕД линијом пуне дужине, а опциона ОЛЕД технологија омогућава више "трикова".

Осмоугаона Singlframe решетка хладњака је такођер редизајнирана те садржи нови узорак с вертикалним прорезима у случају стандардног модела Q8, односно детаље у облику слова "Л" код С лине и SQ8 модела. Усисници на бранику добили нови изглед те су истакнути алуминијским или опционим црним детаљима. Стандардни Q8 је добио прагове робусног изгледа и стражњи дифузор, као и нови издувни систем с редизајнираним завршецима. Палета боја је освјежена додатком Сакхир златне, Асцари плаве и Chili црвене боје, а на располагању је и пет нових дизајна фелги величине између 21 и 23 инча.

 

Хардвер у унутрашњости није промијењен, но инфотаинмент систем је компатибилнији с више апликација треће стране међу којима су Spotify и Амазон Music. Унапријеђени Ауди Виртуал Cockpit приказује више графика везаних за напредне помоћне системе за возача. Доступне опције за изглед унутрашњости су проширене са девет украсних уметака.

На почетку продаје Ауди Q8 ће бити доступан с бензинским и дизелским моторима који развијају између 228 и 500 КС. В6 мотори су упарени с 8-степеним Типтрониц мјењачем и 48В благим хибридним системом. Више опција се очекује у будућности, укључујући Q8 ТФСИе ПХЕВ, као и још снажнији RSQ8, преноси Кликс

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана