Анишченко: Руски аутомобили много се користе у БиХ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Замјеник генералног директора Привредне коморе Нижњег Новгорода Анатолиј Анишченко изјавио је данас у Бањалуци да се аутомобили "лада", али и возила других произвођача аутомобилске индустрије из Русије, много користе на тржишту БиХ.

Анишченко је приликом посјете продајном салону "Лада аута" у Бањалуци изразио наду да ће доћи до повећања капацитета извоза аутомобила из Русије у БиХ.

"Оно што смо видјели даје нам наду да ће се аутомобилска индустрија још више развијати на тржишту БиХ и да ће производи ове индустрије дати свој допринос да се повећа експорт производа из Русије", рекао је Анишченко новинарима.

Власник "Лада аута" у Бањалуци Жељко Ћеић навео је да је од гостију из Русије добио увјеравања да ће Руска Федерација наставити са производњом врло квалитетних аутомобила, који задовољавају потребе купаца у БиХ.

"Ријеч је о високо квалитетним возилима 'лада', 'газ', 'уаз', 'урал', 'камаз', које најчешће продајемо за потребе рудника, електро-предузећа, за предузећа у области шумарства и друге привредене гране. Сви наши купци су изузетно задовољни квалитетом руских аутомобила, који су намијењени и за најтеже терене какви су рудници", рекао је Ћеић.

Он је најавио да ће у наредних четири до пет мјесеци на тржиште Републике Српске доћи нова "лада нива".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана