Женски судијски тим ће судити на утакмици Костарика - Њемачка

ГС
Женски судијски тим ће судити на утакмици Костарика - Њемачка

ДОХА- Судијски тим који ће у потпуности чинити жене судиће на утакмици између Костарике и Њемачке, која се у четвртак игра у оквиру Свјетског првенства у Катару.

Главна суткиња биће Стефани Фрапар, а она ће уједно постати и прва жена која је имала ту улогу на једном свјетском фудбалском првенству за мушкарце.

Францускиња је нешто раније постала прва суткиња на мушком свјетском првенству јер је имала улогу четвртог судије на утакмици Мексико - Пољска.

"Јасно нам је да има притиска. Међутим, то нас неће промијенити. Бићемо мирне, концентрисане и нећемо размишљати превише о медијима и осталом, само ћемо се фокусирати на терен", изјавила је Фрапар за ББЦ Спорт.

Њој ће помагати колегинице Нeуза Бек и Карен Диаз Медина када почне утакмица између Костарике и Њемачке у четвртак на стадиону Ал Баyт.

"Откако сам почела судити, увијек сам имала подршку тимова, клубова и играча. Увијек сам била добродошла на стадион, осјећала сам се као и други арбитри на терену", казала је Фрапар.

Управо је она била прва жена која је дијелила правду на утакмици Лиге првака за мушкарце, а то се догодило 2020. године.

Тридесетосмогодишња Францускиња је као прва жена судила на једној великој фудбалској утакмици за мушкарце када су 2019. године у УЕФА-ином Супер Купу састали Ливерпул и Челзи.

Улогу главних суткиња на овом СП-у имат ће још Салима Мукансанга из Руанде и Јапанка Јосими Јамаста, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана