Србин и Хрват у идеалном тиму другог кола Мундијала

ГС
Foto: Танјуг/АП

ДОХА- Увјерљива побједа Хрватске против Канаде у утакмици другог кола Свјетског првенства у Катару донијела је Хрватској вођство на таблици групе Ф, а Матеу Ковачићу мјесту у идеалном тиму другог кола према СофаСкору.

За најбољег играча утакмице проглашен је двоструки стријелац Крамарић, а бољу оцјену од хрватског нападача имао је његов саиграч из везног реда.

Најбољег играча на Свјетском првенству бирају навијачи гласањем на интернету, али је према оцјенама које даје Софаскор ту побједу однио везњак, који је за свој наступ награђен оцјеном 8.1.

Она је била довољно висока да га уврсти и у идеални тим кола састављен у формацији 4-1-3-2.

Ковачић је одиграо 86. минута, имао је 42 тачна додавања од укупно 45 (93 посто) те четири кључна додавања.

Обје дуге лопте које је упутио пронашле су саиграче, а створио је и двије велике прилике.

Од укупно десет дуела из седам је изашао као побједник.

У идеалних 11 ушао је и један Србин. Ради се о беку "орлова" Андрији Живковићу који је пружио сјајну партију у ремију против Камеруна.

Фудбалер ПАОК и селекције Србије играо је сјајно против Камеруна, током 78. минута колико је провео у игри.

Живковић је покривао цијелу десну страну терена, затворио све позади плус је стизао да у свакој офанзивној акцији дође до завршнице и казненог простора Камеруна. Имао је и сјајну асистенцију код трећег гола Србије, а та акција је сврстана у најбоље на Мундијалу у Катару, преносе Независне.


Ово је 11 идеалних према Софасцореу:

Шчесњи (Пољска), Сандро (Бразил), Саис (Мароко), Кастељато (Камерун), Живковић (Србија), Ковачић (Хрватска), Гризман (Француска), Фернандеш (Португал), Кудус (Гана), Чо (Јужна Кореја) и Абубакар (Камерун).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана