Си-Ен-Ен: Породицама иранских фудбалера пријети затвор ако не буду пјевали химну

Танјуг
Foto: Aгенције

ДОХА- Члановима породица иранских фудбалских репрезентативаца на Свјетском првенству пријети затвор и мучење уколико се играчи не буду долично понашали пред данашњу утакмицу против САД, односно уколико не буду пјевали химну, рекао је извор укључен у обезбјеђење утакмица.

Након одбијања иранских играча да пјевају националну химну на првој утакмици на Свјетском првенству против Енглеске 21. новембра, извор је рекао за Си-Ен-Ен да су играчи позвани на састанак са припадницима Корпуса иранске револуционарне гарде (ИРГЦ). 

Извор је рекао да је иранским фудбалерима речено да ће се њихове породице суочити са насиљем и мучењем ако не буду пјевали националну химну или ако се придруже било каквом политичком протесту против режима у Техерану.

Фудбалери су пјевали химну пред другу утакмицу против Велса прошлог петка, у којој је Иран побиједио са 2:0.

Извор, који пажљиво прати иранске безбједносне агенције које дјелују у Катару током Свјетског првенства, рекао је да је на десетине официра из ИРГЦ-а ангажовано да надгледају иранске играче којима није дозвољено да се мијешају са људима ван тима или да се састају са странцима.

Иран и САД састају се данас у кључном мечу Групе Б на Свјетском фудбалском првенству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана