Пикси и Тадић: Фрустрирани смо, али идемо даље

ГС
Foto: Танјуг/АП

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић и капитен Душан Тадић рекли су послије ремија са Камеруном да је екипа фрустрирана изгубљеним бодовима, као и да ће вечерас навијати за Бразил на утакмици против Швајцарске.

Србија и Камерун одиграли су 3:3 у изузетно динамичном мечу, а селектор Драган Стојковић Пикси и капитен Душан Тадић анализирали су утакмицу за РТС.

"Нема дилеме да је меч био најинтересантнији за гледање. Осећамо фрустрацију. Мислим да смо после вођства Камеруна нашли наш ритам. Имати предност од 3:1 је велика предност. Треба бити интелигентан... Неке грешке су нас скупо коштале. Непотребно излажење последње линије, покушај прављена офсајда, то је неприхватљиво и забрањено на високом нивоу. Захтевна утакмица у физичком смислу. За нијансу смо бољи од Камеруна, али идемо даље", рекао је послије ремија са Камеруном селектор Стојковић.

Капитен Душан Тадић рекао је да "орлови" и даље све имају у својим рукама.

"Ролеркостер. Ми преокренемо, имамо све под контролом и онда се десе два невероватна поготка. Морамо да дигнемо главу, било је доста добрих ствари. И даље је све у нашим рукама. Показали смо да кад нам треба победа можемо да то учинимо", рекао је Тадић.

Селектор Стојковић видио је добре ствари из утакмице са Камеруном.

"Створили смо колосалне шансе, статива и промашај Митровића. Било је добрих продора и напада. Екипа смо која може да креира шансе. Мене као тренера радује створене шансе и постигнути голови. Али, морамо да анализирамо примљене голове. Имали смо принудне измене, Павловића и Вељковића... Али, то није алиби", рекао је селектор.

Са Пискијем се слаже и Тадић и додаје да мора да постоји боља комуникација у дефанзиви.

"Радује офанзивна игра и створене шансе. Надамо се да ће ући када буде најпотребније. Потребна је боља комуникација између играча, да се зна тачно шта се дешава."

Судбина "орлова" није само у њиховим рукама, већ ће доста зависити од исхода меча између Бразила и Швајцарске.

"Навијамо за Бразил. Ово Светско првенство донело је много чудних резултата. Морамо да верујемо до краја, да се одморимо, сачекамо резултат Бразил - Швајцарска, да видимо на чему смо. Да видимо какво је стање са повредама, да видимо на кога можемо на рачунамо. Штета, могли смо до победе и три бода, окрећемо се ономе што нас чека", завршио је селектор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана