Хрватски навијачи ухапшени у Дохи након што су обојили коцке испред хотела

ГС
Foto: Кликс

Хрватски навијачи су ухапшени у Дохи након што су обојили коцке испред хотела у којем се налазе репрезентативци.

Десеторо хрватских навијача је дошло на идеју уочи утакмице с Белгијом да обоје простор испред хотела Хилтон, гдје су смјештани хрватски репрезентативци, у црвено-бијеле коцкице.

"Боју смо набавили преко наших људи који овдје живе и прве ноћи обојили смо 14 коцки. Нисмо ни дошли у хотел, а јавили су нам се неки играчи који су их видјели с прозора. Било им је драго", за 24сата.хр је изјавио Јуре, један од ухапшених.

Он је истакао како њих десеторо нису стали на 14 коцки, већ су се вратили да комплетирају мозаик испред хотела.

"Али ми не бисмо били ми кад не бисмо покушали комплетирати акцију. Вече уочи Јапана смо купили још неколико канти боје, успјели смо обојити још 22 коцке, остало нам је још пар комада, а онда је стигла полиција у пет аутомобила и одвела нас у станицу. Пролили су нам боју, мало шарали по ономе што смо направили, а у станици је било све ОК", каже Јуре и додаје:

"Нису знали за што би нас теретили, кажу да смо уништавали јавну имовину, али изгледа да смо прошли с опоменом и упозорењем да то више не радимо. Били су пријатељски расположени, држали су нас до 5.30 ујутро, али више смо разговарали о фудбалу, него о нашој акцији. Прогнозирали су нашу побједу над Јапаном и тако се и догодило", рекао је Јуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана