Холандија и Сенегал у осмини финала СП

Дарко Пашагић
Foto: Танјуг/АП

ДОХА - Репрезентације Холандије и Сенегала пласирали су се у осмину финала на Свјетском првенству у Катару, пошто су у трећем колу групе А забиљежили побједе над домаћином, односно над Еквадором.

"Лале" су у дуелу са вјероватно најлошијом репрезентацијом на Мундијалу рутинску одрадиле посао и савладали домаћина са 2:0. Коди Гапко је у 26. минуту постигао први гол, којим је тако наставио низ и на свакој утакмици у групи по једном затресао мрежу. У 49. минуту Френки Де Јонг је поставио коначних 2:0. Овом побједом Холанђани су заузели прво мјесто у групи са 7 бодова и у осмини финала играће са другопласираном екипом из групе Б.

Много занимљивије било је у дуелу Еквадора и Сенегала, гдје је репрезентацији из Африке само побједа осигуравала наредну рунду такмичења и на крају су славили са 2:1. Од самог почетка сусрета Сенегалци су атаковали према голу ривала и послије неколико пропуштених прилика у 44. минуту стигли су до предности. Фудбалер Сенегала Пјеро Инкапие је у казненом простору налетио на Исмаилу Сара, а судија Клемон Турпан из Француске је показао на бијелу тачку, са које је Сар био прецизан и погодио за коначних 1:0. У наставку сусрета послије првог корнера на утакмици Мојсес Каиседо је изједначио у 68. минуту, а само два минута касније Калидоу Кулибали је донио нову предност и на крају побједу Сенегалаца, који ће у осмини финала играти са побједником групе Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана