Дегенекова Аустралија послала Данце кући, шамар и шампиону

Душан Репија
Foto: Танјуг/АП

АЛ ВАКРА - Фудбалери Аустралије направили су велико изненађење и побједом против Данске (1:0) изборили осмину финала, док су једног од потенцијалних фаворита из сјенке послали кући већ послије групне фазе.

"Кенгури" су трећем колу групе Д славили голом Метјуа Лекија из 60. минута који је сјајном соло акцијом реализовао контранапад своје репрезентације.

Данци су покушавали, али нису успјели озбиљније да угорзе одбрану Аустралије којом је на сјајан начин командовао некадашњи фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек.

У другом мечу ове групе Тунис је такође направио велико изненађење јер је побиједио Француску са 1:0. Без обзира што је Дидије Дешамп на терен послао резервисте актуелни шампион био је фаворит, али је Вахби Казри казнио њихову опуштеност и донио својој селекцији побједу која ипак није довољна за осмину финала. Гризман је погодио у надокнади за изједначење, али је ВАР поништио гол због офсајда.

Французи су на крају први са шест бодова, Аустралија има такође шест уз слабију гол разлику, Тунис је завршио на четири, а Данци кући иду посрамљени са само једним бодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана