Бразил без Нејмара и Данила против Швајцарске

ГС
Foto: Танјуг/АП

Бразилски фудбалер Нејмар неће играти у предстојећој утакмици против Швајцарске на Свjетском првенству у Катару, пошто је у дуелу са Србијом повриједио скочни зглоб, потврдио је љекар репрезентације Родриго Ласмар.

Како је пренио Фудбалски савез Бразила, Ласмар је навео да је Нејмар задобио „повреду бочног лигамента” скочног зглоба, док је дефанзивац Данило такође задобио угануће.

- Нећемо имати ова два играча за наш сљедећи меч, али они настављају лијечење са циљем да се опораве на вријеме за остатак такмичења - рекао је он.

Бразил је у четвртак побиједио Србију са 2:0 у првом колу на Светском првенству, а Нејмар је повриједио десни скочни зглоб послије дуела са Николом Миленковићем.

Он је послије тог старта играо још 10 минута, али је замијењен 10 минута прије краја утакмице.

Селектор Бразила, Тите, казао је након меча да је оптимистичан и да је сигуран да ће Нејмар и даље играти на Мундијалу у Катару.

Доктор тима Родриго Ласмар је послије утакмице рекао да је прерано да се зна тежина повреде. Он је навео да су почели лечење чим је Нејмар напустио терен, преноси Журнал

Фудбалска репрезентација Бразила ће у понједељак од 17 часова у другом колу Групе Г играти против Швајцарске, а Србија ће од 11 часова играти против Камеруна.


Огласио се Нејмар након повреде

"Понос и љубав коју осећам носећи овај дрес не може да се објасни. Да ми је Бог дао да бирам гдје ћу се родити, био би то Бразил. Ништа ми није дато на тацни, увијек сам морао да јурим за својим сновима и животним циљевима. Никада никоме нисам желио зло, а помагао сам онима којима је то било потребно. Данас је један од најтежих дана у мојој каријери и то поново на Свјетском првенству. Повријеђен сам. Болеће, али сам сигуран да ћу добити шансу да се вратим и учинићу све да помогнем својој земљи, саиграчима и самом себи. Тако дуго чекање да би ме непријатељ олако скрајнуо? Никада! Ја сам син свемогућег Бога и моја вјера је бесконачна", написао је Нејмар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана