Звезда пријетила, Салцбург имао среће – у Аустрији пада одлука од ЛШ

B92
Звезда пријетила, Салцбург имао среће – у Аустрији пада одлука од ЛШ

Фудбалери Црвене звезде одиграли су 0:0 са Салцбургом у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона.

Изабраници Владана Милојевића одиграли су добар меч пред празним трибинама стадиона “Рајко Митић”, међутим нису успјели да постигну погодак који би има доста значио.

Најбољу прилику црвено-бијели имали су у 70. минуту када је Милош Дегенек шутирао главом са пет метара, а голман Цицан Станковић са гол линије избио лопту.

У истом нападу лопта је изненада дошла до Николе Стојиљковића, међутим нападач Црвене звезде слабо је реаговао главом и пребацио лопту преко пречке.

Добру шансу имао је и Вељко Симић у 89. минуту. Крилни нападач црвено-белих шутирао је са неких 16 метара, али је Станковић поново био на мјесту и одбранио.

Гостујући фудбалери готово да нису имали праву шансу на мечу и шампион Србије показао је да итекако може да се игра са прошлогодишњим полуфиналистом Лиге Европе.

На почетку утакмице Звезда је дјеловала веома добро, међутим средином првог полувремена клуб из Аустрије преузео је иницијативу и били су бољи противник од Звезде. Тада су гости стварали шансе, али далеко је то било од оних прави стопостотних.

Салцбург је био бољи протвник током првог периода игре, али то се не може рећи за других 45 минута. Звезда је апсолутни доминирала током другог полувремена, али лопта није хтјела у гол у три наврата.

Два пута је Звезда претила у једном нападу, а потом је и Симић крајем меча добро шутирао, али је Цицан Станковић спасао Салцбург. До краја меча није било шанси и остало је 0:0 на семафору.

Реванш утакмица на програму је за осам дана у Аустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана