Звезда - Ференцварош некад пред 110.000 - вријеме за реванш

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Фудбалери Црвене звезде у четвртак увече дочекују мађарски Ференцварош у трећем колу групне фазе Лиге Европе, а долазак славног мађарског клуба прилика је за подсјећање на рекорд "Маракане" и реванш за елиминацију у полуфиналу Купа побједника купова.

Звезда и Ференцварош одиграли су 23. априла 1975. године меч пред 110.000 људи на Маракани, што је рекорд стадиона, а Мађари су ремијем 2:2 прошли у финале, пошто су у првом мечу побиједили 2:1.

"У четвртак играмо са клубом који нам је остао дужан пре скоро 50 година.Многи навијачи се нису родили тада, многи ни деценију после, али сви памте 110.000 људи на стадиону и рекорд који никада неће бити превазиђен, али и двомеч где је на крају мађарски тим прошао у полуфинале Купа победника купова. Звезда и Ференцварош од тада се нису срели у УЕФА такмичењима. Ред је да се то исправи и да уз пуне трибине Звезда дође до победе. Фернцварош је клуб са великом традицијом и историјом и ова утакмица сигурно спада у најатрактвиније за сваког навијача", наводи се у саопштењу навијача Звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана