Зверев играо у трансу и "срушио" Надала

Срна
Зверев играо у трансу и "срушио" Надала

Њемачки тенисер Александар Зверев савладао је Рафаела Надала са 2:0 (6:2, 6:4) у првом колу групе "Андре Агаси" на Завршном Мастерсу у Лондону.

Зверев је одиграо феноменалан меч, можда и најбољи у сезони и за сат и 25 минута игре надиграо "Бика са Мајорке".

Податак да Надал није имао ниједну брејк лопту на мечу довољно говори какву је партију пружио Шпанац.

Седмом тенисеру свијета све је полазило за руком, посебно добро су га служили форхенд и сервис, а дуел је завршио са 20 винера, односно 11 ас удараца.

Са друге стране, први играч свијета, који је у Лондон дошао са благом повредом, доста се мучио, нарочито са почетним ударцем, а у више наврата противником ритерн је ишао већом брзином од његовог сервиса.

Надал је имао знатно већих број неизнуђених грешака него винера (19-12), а од самог старта меча видјело се да ово неће бити најбоље вече за њега.

Након прва четири гема без брејка, услиједио је блицкриг Нијемца. Два пута је одузео сервис фаворизованом противнику и рутински освојио први сет са 6:2.

Зверев није желио да повуче "кочницу" и у истом ритму је наставио да "меље" Надала у другом сету, направио брејк који је успио да сачува све до краја меча.

Надал је покушавао да се врати, али све што је успијевао да уради било је да у неколико наврата дође до 30:30 на сервис Зверева, тако да ће шансу за први тријумф морати да потражи у сриједу.

Званични распоред још увијек није изашао, а претпоставља се да ће снаге у 2. колу одмјерити Надал и Медведев, односно Циципас и Зверев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана