Званична одлука: Манчестер Ситију поништена забрана, играће Лигу шампиона

Г.С.
Званична одлука: Манчестер Ситију поништена забрана, играће Лигу шампиона

Екипа Манчестер Ситија званично ће играти Лигу шампиона наредне сезоне након што је Међународни арбитражни суд (ЦАС) поништио одлуку УЕФА-е о суспензији за наредне двије године.

Кровна кућа европског ногомета раније је одлучила казнити Грађане са 30 милиона еура и двије године суспензије из Лиге шампиона због озбиљног кршења УЕФА-иних финансијских правила, но одлуком ЦАС-а то више није на снази и прошлогодишњи првак Енглеске ће опет играти најелитније фудбалско такмичење у Европи.

УЕФА је теретила Манчестер Сити да заобилазили правила када је ријеч о пословањи са спонзорима који су повезани с власницима клуба, а раније је Футбол Ликс у сарадњи с њемачким Шпиглом објавио документе према којима се може закључити како су Грађани заобишли правила о финансијском фер плеју.

Тако је Сити кроз инвеститорске компаније, а иза којих стоје Уједињени Арапски Емирати, добијао новац кроз спонзорске уговоре, што није према правилима УЕФА-е и управо то је разлог зашто је кровна кућа европског ногомета казнила тим с Етихада. Коначна одлука ће бити позната данас.

Ипак, Међународни суд за спорт (ЦАС) одлучио је да УЕФА-ина казна није мјеродавна па је одлучио укинути забрану за играње у Лиги шампиона, односно смањио им је казну са 30 на 10 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана