Зубац: Нико на свијету не може да заустави Јокића

Танјуг
Зубац: Нико на свијету не може да заустави Јокића

БЕОГРАД- Не постоји кошаркаш на свијету који може да чува Николу Јокића. Он ако некада има лошу утакмицу, то није до одбране, него је до њега јер је имао лош дан, па је заслужено опет МВП НБА лиге, каже центар Лос Анђелес Клиперса Ивица Зубац.

Хрватски кошаркаш као промотер „Адидаса“ стигао је у Београд на Фајнал-фор Евролиге, а у интервјуу за Танјуг говорио је о својој сезони у НБА лиги, Луки Дончићу, као и о завршници најјаче лиге на свету и Евролиге.

-Јокић игра маестрално и још нисам смислио начин на који могу да га чувам. Погађа тешке шутеве с поља, изнутра, може да дода, не можеш га удвојити јер ће увек наћи неко решење. Заслужено је опет МВП -рекао је Зубац и додао да је близу тог нивоа и Словенац Лука Дончић.

-Према мом мишљењу, има ту четири, пет играча који играју на том МВП нивоу, и све зависи о нијансама и успјеху екипе. Мислим да је могуће да у неком тренутку Лука добије ту награду, али док је Никола ту... биће занимљиво - казао је он.

Посљедњих година, све је више играча са ових простора који добијају запажену улогу у НБА лиги.

-Што нас је више, добијамо већи респект од стране Американаца. Сјећам се да се доста мање причало о Балканцима када сам дошао у лигу и да нисмо добијали толики респект. Ипак, с временом доста играча одавде има све веће улоге у својим тимовима. Лука и Никола играју на МВП нивоу, главни су играчи у својим тимовима. У добром смо положају и то је важно и нама, па и оним играчима који тек треба да дођу у лигу-  каже Зубац.

ЛА Клиперси су сезону завршили тек на деветом мјесту, без пласмана у плеј-оф. Услед много повређених играча у тиму, некадашњи кошаркаш Меге је дошао до прве петорке, гдје је и завршио сезону.

-Тај недостатак играча је помогао нама који смо били на клупи да добијемо већу шансу и да покажемо шта можемо. Напокон ми се отворио простор да могу више нападачки да играм и мислим да сам показао одређени квалитет. Надам се да ће свака будућа сезона бити све боља и боља -, рекао је Зубац.

Наводи да би више волио да ове сезоне у НБА лиги тријумфује екипа са Истока.

-Мислим да Голден Стејт има искуство које им може помоћи, али ми се од почетка плеј-офа игра Бостона највише свиђала. Више бих волио да екипа са Источне конференције освоји прстен него са Западне, јер много више током сезоне играмо са екипама на Западу, па им не желим баш да буду на том првом мјесту. Шалу на страну, игра се добра кошарка и која год екипа да освоји, биће заслужено - казао је хрватски кошакаш.

Зубац је у Београду због Фајнал-фора Евролиге, а за титулу ће играти кошаркаши Ефеса и Реал Мадрида.

-Даћу предност Ефесу - закључио је играч ЛА Клиперса.

Финале се игра вечерас од 19 часова, док се од 16 часова у мечу за треће мјесто играју кошаркаши Барселоне и Олимпијакоса.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана