Зоран Лукић селектор кошаркашке реперезентације Русије

Танјуг
Foto: Агенције

МОСКВА- Српски тренер Зоран Лукић званично је нови селектор кошаркашке репрезентације Русије, објавио је данас тамошњи савез.

Како је саопштено, Лукић се наставити да води и руски клуб Нижњи Новгород, а у другој половини новембра одржаће први тренинг камп репрезентације. Лукић је на селекторској позицији замијенио Сергеја Базаревича.

"Крајем септембра имао смо први састанак са Андрејем Кириленком и руководством федерације. И ове среде сам изнео своју филозофију, своје ставове о правцу у ком би руски тим требало да се даље развија.У Нижњем се традиционално трудимо да одржимо максималан баланс између постизања спортских резултата и пружања тренинга младим играчима. Тренерима је често тешко да пронађу ову средину, али ја већ дуги низ година у свему томе, за мене ту нема ништа ново. То је оно што се од мене очекује у руском тиму. Велика је част водити репрезентацију, али такву понуду бих прихватио само две репрезентације – Русије и Србије", рекао је Лукић за сајт Кошаркашког савеза Русије након именовања.

Лукић је већи дио тренерске каријере у Русији, почео је у Беопетролу, а 2006. године постао тренер друге екипе московског ЦСКА. После двије године прешао у Нижњи у коме је провео више од шест година пре одласка у турски Банвит. Од 2017. године поново је преузео Нижњи.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана