Зидан о Јовићу: Играти у Реалу и ван њега није исто, Лука има будућност

Б92
Foto: Архива

Зинедин Зидан, тренер фудбалера Реала, каже да му је драго што је нападач Лука Јовић моментално заблистао у дресу Ајнтрахта.

Репрезентативац Србије је по доласку на шестомјесечну позајмицу у њемачки клуб већ на првом мјечу постигао два гола и показао да није заборавио да тресе мреже.

Реал у суботу 23. јануара гостује Алавесу у наредном колу у Ла Лиги, а новинаре је интересовало да Зидан прокоментарише одласке Јовића, Регилона и Ашрафа Хакимија.

"Да, увијек је то моја кривица. Најлакше је увијек тренера кривити за све. У Мадриду је тешко, био сам и ја играч. Имам момената када играчи успију да савладају све и остану овде. Знају шта све могу, ово је Реал, увијек је тешко. И имате момете када играч оде и покаже шта може. То је случај са Луком. Мислим и даље да је била добра ствар што смо га довели и срећан сам због њега, нека овако једног дана ради и у Реалу. Али играти у Реалу и ван Реала није исто. Лука има будућност и може то да покаже у Мадриду, исто је за свакога. Овде увијек постоји јака конкуренција, али не треба за то кривити тренера", каже француски стручњак.

Прокоментарисао је и Јовићев учинак протеклог викенда.

"Шта да кажем, нисам несрећан, напротив. Срећан сам и допало ми се то што је урадио. Желим му, као и свима осталима, све најбоље".

На питање, да ли га је потресло то што Лукас Васкез и Серхио Рамос нису продужили уговоре, имао је кратак одговор.

"Серхио и Лукас су у Реалу дуго. Увијек су концентрисани и спремни. Видјећемо шта ће бити убудуће".

 Зидан је дао одговор и на питање да ли је боље да Одриозола напусти клуб у овом прелазном року.

"Свашта може да се деси до 31. јануара. Погледајте Јовића. Волим све своје играче и рачунам на све њих. Видјећемо шта ће се догодити", закључио је Зидан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана