Жена која је изазвала судар бициклиста на „Тур де Франсу“ сутра пред судијом

Срна
Жена која је изазвала судар бициклиста на „Тур де Франсу“ сутра пред судијом

ПАРИЗ- Жена која је у јулу изазвала велики судар бициклиста у првој фази „Тур де Франса“ појавиће се сутра пред судом у Бресту у Бретањи због оптужби „за угрожавање других“ и „намјерно изазивање повреда“.

Тридесетједногодишња жена која је изазвала пад више десетина бициклиста када се нагнула на пут са транспарентом суочава се са новчаном казном у износу до 15.000 евра и годином затвора.

Њемачки бициклиста Тони Мартин први је ударио у транспарент што је довело до шокантног домино ефекта и пада великог броја учесника трке.

Поједини бициклисти морали су да одустану од трке док су локалне власти покренуле потрагу за женом која се након четири дана предала полицији.

Организатори „Тур де Франса“ првобитно су планирали да туже жену али су касније повукли пријаву и директор трке Кристијан Прудом изјавио је да је цијела прича „пренадувана“.

Тужбу је поднијело Удружење професионалних бициклиста (ЦПА) чије је сједиште у Швајцарској.

-У питању је веома неодговоран поступак. Бициклисти су били суочени са тешким посљедицама. Од јавности не тражимо новац, већ поштовање и одговорност - рекла је директор ЦПА Лора Мора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана