Захваљујући Ђоковићу Србија на АТП купу у Сиднеју

РТС
Foto: Принтскрин

Најбољи тенисер свијета и репрезентација Србије званично су на списку играча за АТП куп који ће се од 1. јануара играти у Сиднеју, потврдили су организатори.

Репрезентације учесници се одређују према најбоље пласманим тенисерима на свјетској листи, а репрезентација Србије је у групи А са селекцијама Норвешке, Чилеа и Шпаније.

Информација о учесницима коју су организатори објавили на друштвеним мрежама додатно разјашњава и досадашње дилеме хоће ли најбољи тенисер свијета учествовати и на Аустралијан опену који слиједи послије АТП купа.

Листа од 16 земаља учесника се одређује према најбоље рангираном тенисеру из те државе, што је потврда да ће Новак Ђоковић играти у Аустралији, јер да он није потврдио учешће Србија не би ни могла да учествује на АТП купу.

Очекује се да ће Ђоковић након турнира у Сиднеју продужити за Мелбурн на први гренд слем у сезони.

Швајцарска није испунила услов да се такмичи јер Роџер Федерер 16. на АТП листи, неће играти, а следећи најбоље рангирани тенисер је Стен Вавринка који је 82. на свету.

Србија ће у првој фази играти против Шпаније, Норвешке и Чилеа. Норвежане предводи Каспер Руд, осми тенисер света, Чилеансе Кристијан Гарин, који је 17. на АТП листи, док ће Шпанцима "прва табла" бити Роберто Баутиста Агут, 19. играч планете, пошто је Рафаел Надал отказао наступ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана