Загребачки гибони прогнозирају: Утакмица Хрватске и Чешке бит ће игра живаца

Анадолија
Foto: Анадолија

ЗАГРЕБ- Породица загребачких бјелоруких гибона одабиром хране из кутија с хрватском и чешком заставом прогнозирала је како ће утакмица Хрватске и Чешке на ЕУРО 2020 која се игра вечерас у 18 сати бити игра живаца, јавља Анадолу Агенцy (АА).

У вањској настамби гибона у Зоолошком врту града Загреба постављене су кутије са заставама Хрватске и Чешке, пуњење идентичном храном: комадима брокуле, лимуна, батата и краставца.

Кад су гибони кренули према кутијама, женски је дио обитељи изабрао хрватску кутију.

Двадесетседмогодишња Фиона и њезина шестогодишња кћи Куличка обилно су се почастиле воћем и поврћем и три су пута вадиле храну из кутије, док се трогодишња Дора знатижељно вртјела око њихових ногу.

Њезин пак двадесеттрогодишњи отац Кент унио је велики немир међу навијаче "ватрених".

Одлучио је послужити се храном из чешке кутије, а управо се њега сматра главним прогностичарем, кажу дјелатници загребачког ЗОО врта.

Иначе, Фиона је у Загреб стигла из Чешке, а Кент из Низоземске. Кћери су им рођене Загрепчанке.

"Кент је криво прогнозирао побједника прошле утакмице хрватске репрезентације на Еуропском ногометном првенству. Тада је предвиђао надмоћ Хрвата над Енглезима. Сада желимо вјеровати да му ове године не иде прогнозирање и да гријеши у избору вечерашњег побједника. Можда је овако данас прогнозирао и због мира у кући јер не жели љутити партнерицу Чехињу. Када се чланови обитељи гибона подијеле око прогнозе побједника, то нам уноси немир, но 'дивље срце' града и вечерас ће срчано бити уз 'ватрене'", казао је Дамир Скок, равнатељ Зоолошког врта града Загреба.

Идућа прогноза загребачких гибона бит ће у уторак, на дан утакмице Хрватске и Шкотске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана