Возачи Формуле 1 морају бити вакцинисани за Аустралију или им слиједи Ђоковићев сценарио

ГС
Foto: Архива/Твитер

Возачи Формуле 1 упозорени су да морају бити вакцинисани против вируса корона за Велику награду Аустралије или ризикују судбину сличну србијанском тенисеру Новаку Ђоковићу.

Свјетски број један избачен је из Аустралије након понижавајућег спора око вакцине који је трајао готово двије седмице.

Био је спријечен да одбрани титулу на Аустралијан Опену због бојазни да би његов невакцинисани статус могао потакнути антиваксерске протесте у земљи.

Возачима Формуле 1 је сада речено да морају такође бити вакцинисани како би се тркали.

"Правила су једноставна за улазак у земљу и правила су једноставна за рад у Формули 1. Да дођете на догађај, бићете 100 посто вакцинисани и неће се тражити изузеће за било кога од било кога. Наши аранжмани су били на снази много прије недавних дешавања на Аустралијан Опену. Ова правила разумије Формула 1, разумије их и ФИА, биће уписана у спортске законе. Постоји нулта толеранција. Било да сте Луис Хамилтон или Валентино Роси у Мото ГП, ако сте позитивни, нећете се такмичити тог викенда", рекао је извршни директор ВН Аустралије Ендрју Вестакот.

Аустралијска трка је обично уводна у сезони, али је враћена на треће мјесто у календару због ковид ограничења.

Умјесто тога, сезона 2022. почиње у Бахреину 18. марта.

Навијачи још увијек чекају да виде хоће ли британски возач Хамилтон бити на стази, а гласине о његовом повлачењу тек треба у потпуности поништити, пише портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана