Возач Формуле Е кажњен због бесмисленог варања на хуманитарној виртуелној трци

Срна
Возач Формуле Е кажњен због бесмисленог варања на хуманитарној виртуелној трци

Њемачки возач који се такмичи у Формули Е Даниел Абт кажњен је са 10.000 еура јер је варао током хуманитарне виртуелни трке јер је ангажовао професионалног играча да се такмичи у његово име.

Овај возач превару је направио у хуманитарној утрци Формуле Е Раце ат Хоме Цхалленге, а на којој се прикупљао новац за УНИЦЕФ. 

У такмичењу 22 возача Формуле Е, Абт није скупио ниједан бод и из тог разлога позвао је професионалног играча да се такмичи у његово име.

Њемачки медији пишу да је он ангажовао 18-годишњег Лоренза Херцингана, такмичара у ФЕ Челинџ серији, првенству за возаче еспорта, након чега је овај освојио треће мјесто. Превара је веома брзо откривена и Абт је искључен због "неспортског понашања".

Такође, он ће добити казну од 10.000 еура коју ће морати уплатити некој од хуманитарној организацији, а на крају свега није му остало ништа него да се извини за свој потез.

"Извињавам се свима, навијачима, свом тиму и колегама, а морам рећи да нисам уопште схватао колико је ово озбиљно. Жао ми је, знам да сте уложили пуно труда у овај пројекат. Извините", поручио је Абт

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана