Влаховић и Митровић донијели побједу Србији над Норвешком

ГС
Влаховић и Митровић донијели побједу Србији над Норвешком

ОСЛО- Фудбалска репрезентација Србије савладала је вечерас у Ослу репрезентацију Норвешке резултатом 2-0 у посљедњем колу Лиге нација.

Овом побједом Србија се пласирала у Лигу А у наредној сезони Лиге нација. Стрелци за Србију били су Влаховић у 42. и  Александар Митровић у 54. минуту.

Срби и Норвежани ушли су у посљедње шесто коло изједначени на врху табеле по броју бодова, али су предност имали Скандинавци због побједе у првом међусобном дуелу у Београду.

То је значило да је њима вечерас одговарао и неријешен резултат пред домаћом публиком док су изабраници Драгана Стојковића морали да побиједе да на крају такмичења били први у групи.

У сличној ситуацији нашли су се Пикси и његови фудбалери и новембра прошле године када су направили подвиг у Лисабону и побједом над Португалом обезбедили директан пласман на Свјетско првенство у Катар.

Овог пута улог није био тако велики, али побједу у Ослу поред првог мјеста у групи и пласмана у плеј-оф вероватно доноси и мјесто у другом шеширу уочи жреба за Првенство Европе 2024. Наравно, ова побједа ће свакако утицати и на самопоуздање и много боље расположење непосредно пред одлазак на Мундијал у Катар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана