"Владе, хвала ти – време је да одеш"

ГС
"Владе, хвала ти – време је да одеш"

"Владе Дивац увијек ће ми бити један од омиљених играча Сакраменто Кингса, а поштоваћу га још више ако призна да није особа која може да препороди Кингсе".

Овако текст креће новинар калифорнијског портала "Кингс Хералд" Брајант Вест, који у тексту пише како је време да Владе Дивац напустио функцију генералног менаџера Сакрамента.

"У идеалном свијету Дивчева прича у Сакраменту не би текла овако. Вратио се у Сакраменто 2015. године са задатком да заврши оно гдје је стао као играч и да донесе титулу у Сакраменто. То је био његов циљ и све је ставио на себе. Био сам одушевљен, није постојао бољи сценарио од тога за навијача Кингса. Лидер тима који су чинили Крис Вебер, Пеђа Стојаковић, Рик Аделман долази у клуб после деветогодишње катастрофе? Не би било ништа лјепше од сцене у којој Дивац стоји поред комесара Адама Силвера са трофејем шампиона НБА лиге", пише Вест у тексту.

Новинар "Кингс Хералда" истиче да је послије пет година свима јасно да Дивац није "та" особа која ће учинити екипу побједничком.

"За Дивца могу да нађу неку улогу амбасадора, али да буде тај који ће доносити најважније одлуке? Не – пет година је прошло и то је довољно да се види да је тиму потребан нови правац. Пет година је било довољно да екипама попут Мемфиса, Финикса, Њу Орлеанса и Даласа да падну на најниже гране и потом устану и 'прескоче' Сакраменто. Пет година је сасвим довољно да видимо да Владе није за ово", истиче Вест.

Аутор чланка потом пише о потезима српског стручњака где га је похвалио за Диерона Фокса, Бадија Хилда, Богдана Богдановића, али и критикова за Херија Џејлса што му није продужио уговор.

Спомиње се и чувени Драфт 2018. године када је Сакраменто бирао Марвина Беглија испред Луке Дончића, преноси Б92.

"Шансе за успијех обнове тима су вјероватно окончане 21. јуна 2018. године када су Дивац и компанија одабрали било кога умјесто Луке Дончића. Биће бескрајна, бесмислена расправа о томе колико би МВП кандидат био добар у Сакраменту и то је истина јер без искусног, елитног тренера попут Рика Карлајла, Лука вероватно не би тако брзо достигао врхунац. Навијачи могу да говоре о томе да ли би се он уклопио са Фоксом, али не постоји логичан аргумент да генерални менаџер пропусти прилику да узме играча таквог потенцијала", .

"У неком другом свијету ми бисмо бескрајно хвалили Дивца зато што је погодио најлакше полагање у животу, али ово није тај свијет. Владе је добар човјек коме не треба ништа више од побједе у Сакраменту. Ми смо га већ волјели, чак и пре овога и увек ће бити један од највољенијих Кингса, али бисмо га још више волјели да је признао истину. Хвала Владе за све успомене, време је за растанак", заључио је Вест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана