“Владар свијета” напада Вјечни град

Г.С.
“Владар свијета” напада Вјечни град

БУКУРЕШТ - “Национална арена” у Букурешту биће мјесто обрачуна Атлетико Мадрида и Челзија у њиховом првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Шпанске власти не дозвољавају улазак људима из Велике Британије због пандемије вируса корона тако да “јорганџије” неће имати предност домаћег терена на којем “плавци” у три досадашња обрачуна нису поражени. Као лидер Примере Атлетико дочекује енглески тим који је промијенио тренера. Томас Тухел није одмарао мјесец дана након отказа у Пари Сен Жермену и крајем јануара заузео је мјесто Френка Лампарда на клупи Челзија. Биће му ово први европски испит са новим тимом мада има много искуства из ранијих мечева јер је водио дортмундску Борусију и ПСЖ са којим је прошле сезоне поражен у финалу ЛШ од Бајерна.

Први међусобни сусрет одиграће Лацио и Бајерн. Баварци су апсолутни владари свијета и тренутно у свом власништву држе трофеје Лиге шампиона, Суперкупа Европе и Свјетског клупског првенства. Казнена експедиција Ханса Дитера Флика не зна за милост, без пораза је завршила групну фазу такмичења док сада са великом жељом долази да покори римски “Олимпико” и тако на најбољи начин прославе 121. рођендан 27. фебруара. Нијемци су у малом паду форме након славља на СКП и послије ремија са Арменијом доживјели су пораз од Ајнтрахта. То је био тек трећи неуспјех у сезони, у свим такмичењима, али не треба сумњати да ће екипа прорадити када то највише буде потребно. Треба имати у у виду да Бајерн није доживио пораз на посљедњих 16 гостујућих мечева у Европи, а исто тако нема пораза на посљедњих 17 утакмица док јури своје девето четвртфинале у својих посљедњих девет сезона.

“Небеско-плави” први пут играју осмину финала Лиге шампиона. Учесници елиминационе фазе посљедњи пут били су у сезони 1999-2000. када их је у у четвртфиналу зауставила Валенсија, а те сезоне није била играна осмина финала већ двије групне фазе. Домаћин за којег наступа српски репрезентативац Сергеј Милинковић Савић узда се у добру форму и четири побједе у Серији А на пет посљедњих мечева, мада треба имати у виду да је тај неуспјех био у дербију против Интера. Тиме су показали да можда нису у стању носити против квалитетнијих екипа о чему свједочи пето мјесто на табели, а напад им није на потребно високом нивоу јер је постигао само 38 голова на 23 утакмице у Италији док су остали далеко ефикаснији. Обје утакмице на распореду су од 21 час.

Бензема ван строја

Најбољи стријелац Реал Мадрида Карим Бензема неће играти сутра у првом мечу осмине финала Лиге шампиона против Аталанте у Бергаму. Искусни француски голгетер није се опоравио од повреде примицача и пропустио је тренинг пред полазак на пут. Бензема није играо минулог викенда у Примери, када га је у побједи на гостовању Ваљадолиду (1:0), мијењао Маријано Дијаз. Тренер Зинедин Зидан има великих мука око састава тима, јер су такође повријеђени Еден Азар, Дани Карвахал, Едер Милитао, Алваро Одриозола, Родриго, Феде Валверде и Серхио Рамос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана