Валенсија испратила Лоренца у легенду

Агенције
Валенсија испратила Лоренца у легенду

ВАЛЕНСИЈА - Када је возач Хонде Хорхе Лоренцо прије неколико дана објавио да ће завршити каријеру, свима је било јасно да ће наредна сезона мото ГП шампионата бити слабија за још једног врхунског возача, а посљедњи круг у каријери троструки свјетски шампион одвезао је пред својим навијачима у Валенсији.

Славље шесте титуле првака свијета у мотоциклизму Марка Маркеза било је у другом плану јер је све било у знаку његовог тимског колеге Лоренца, који се опростио освајањем 13. позиције. 

- Сада могу да се опустим и лакше дишем. Штета што нисам остварио бољи пласман у посљедњој трци, али кад већ нисам био у борби за врх, драго ми је што сам завршио трку. Доста тога сам научио током каријере, спорт је највећа животна школа. Морао сам да учим сваке године, веома сам срећан човјек јер сам радио оно што сам волио, а уз то и доста успјешно - рекао је Лоренцо. 

Сва три пехара у каријери освојио је као возач Јамахе, а посебно се сјећа оног из 2010. године када му нико није био раван. 

- Тада сам освојио титулу уз невјероватан број бодова, а у сјећању ће остати и титула из 2015. због велике борбе са Валентином Росијем. Читав живот провео сам тренирајући, путујући, осјећајући притисак због резултата, а сада желим да купим авионску карту и одем на заслужен одмор. Имаћу више времена да уживам и заслужио сам то - казао је Лоренцо. 

Његов тимски колега Марк Маркез славио је и у посљедњој трци сезоне, испред Фабија Квартарара и Џека Милера, али је на крају више говорио о Лоренцу него о шестој титулу првака свијета. 

- Разочаран сам што је овако рано завршио каријеру, оно што смо видјели од Хорхеа ове сезоне није његово право лице. Сви ће га памтити као једног од најбољих возача овог спорта и недостајаће нам - рекао је Маркез. 

Он је био презадовољан што је сезону завршио побједом пред домаћим навијачима, поручивши да се нада сјајним издањима и наредне године. 

- Не знам да ли је ово најбоља сезона у каријери, али је једна од најуспјешнијих сигурно. Слиједи одмор, али немам превише времена да уживам, јер ће тестови и припреме за наредну сезону доћи веома брзо - закључио је Маркез.
 

Коначан пласман возача:

1. Марк Маркез              Хонда       420  (поена)
2. Андреа Довициозо    Дукати      269
3. Маверик Вињалес    Јамаха      211
4. Алекс Ринс                Сузуки      205
5. Фабио Квартараро    Јамаха     192

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана