USA Today: Ђоковић је можда најпопуларнији спортиста у Олимпијском селу

Г.С.
USA Today: Ђоковић је можда најпопуларнији спортиста у Олимпијском селу

ТОКИО - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић прва је звезда Олимпијских игара у Токију.

Олимпијци из свих земаља и спортова прилазе Новаку да попричају, фотографишу се, па и узму од њега неки дио опреме, што српском асу нимало не смета, иако може да буде напорно.

Међутим, Ђоковић се дружи са свима у селу.

Управо је о томе писао угледни амерички "USA Today" у тексту аутора Дана Волкена са насловом "Ђоковић је можда најпопуларнији спортиста у селу".

"У једном минуту Новак истеже поред гиманстичарки, потом је са бразилским одбојкашима, једе са дизачем тегова из Мексика, а онда дијели савјете олимпијцима из Турске. Гледајући друштвене мреже посљедњих дана у Токију, светски број један у тенису је можда најпопуларнији спортиста у Олимпијском селу. Чини се да је више него спреман да испрати своје колеге селфијима, разговорима и техникама истезања", почиње Волкен.

Ђоковић се по томе разликује од многих звијезда, пошто може да буде у неком оближњем луксузном хотелу, али је изабрао боравиште у Олимпијском селу.

"Он није било који спортиста. Освојио је 20 Грен слем титула, изједначио се са Федерером и Надалом и зарадио је више од 150 милиона долара само на турнирима. Вјероватно ће постати најбољи тенисер у историји и вјероватно је најпознатија особа у читавом Олимпијском селу", написао је амерички новинар, а онда "поентирао".

"У другим околностима, Ђоковићу би било лакше да вријеме проводи закључан у 'фенси' хотелу и има своју приватност. Главни разлог што је у Токију је да комплетира 'Златни слем', заједно са УС опеном", наводи се.

Додаје се и да Новаку прија пажња...

"На основу више од десетак фотографија и видео записа који су се појавили на Инстаграму и Тњиттеру посљедњих дана, чини се да је Ђоковић можда најприступачнија звијезда на Играма. И да заиста ужива, не само да буде дио српског тима, већ и да искусни нешто другачије од тениске турнеје", закључује се.

Ђоковић такмичење на ОИ наставља у понедељак око девет сати по нашем времену када се састаје са Јан-Ленардом Штруфом.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана