Украјина прегазила Србију: Пет комада у мрежи “Орлова”

B92
Украјина прегазила Србију: Пет комада у мрежи “Орлова”

Фудбалери Србије декласирани су у својој другој утакмици квалификација за Европско првенство. На домаћем терену, дословно, их је прегазила Украјина резултатом 5:0.

Србија је први сусрет одиграла против Португала у марту ове године, када је сусрет завршен без побједника, 1:1.

Са друге стране, Украјини је ово била трећа утакмица. Након ремија са Португалом и побједе над Луксембургом задржали су прву позицију у групи.

Већ од почетка утакмице је Украјина дјеловала надмоћно, желели су брзо да постигну погодак и да своју предност само одржавају.

Младен Крстајић је поставком 3-5-2 покушао да изненади Андреја Шевченка, желио је да његови изабраници буду офанзивнији, а није превише марио за одбрану свог гола, па су то домаћи фудбалери искористили.

У 26. минуту утакмице Циганков се одлично снашао у казненом простору Србије и шутирао испод ноге Спајића за предност Украјинаца од 1:0.

Само два минута касније исти играч доноси предност од 2:0. Србија се још увијек није опоравила од шока након примљеног првог гола када их је Циганков казнио са ивице шеснаестерца пославши лопту у горњи лијеви угао, што никако није могао да дохвати Марко Дмитровић.

Фудбалери Србије гријешили су у примопредаји лопте, тако су и отварали контра нападе Украјини, која је своје акције углавном тако и градила.

Александар Пријовић је пропустио двије солидне прилике за Србију у првом полувремену и то је малтене било све што смо могли да видимо од изабраника Младена Крстајића.

Друго полувреме малтене није ни почело када је Конопљанка затресао мрежу. Јевхен је добио лопту на лијевом боку, кренуо је ка голу Србије, Максимовић је закаснио да изађе у блок и он је без већих проблема постигао трећи гол за своју репрезентацију.

Послије можда десет минута фудбала, Јаремчук је репрезентацији Србије опалио и четврти шамар, када је послије једне гужве добио лопту у шеснаестерцу и послао лопту у доњи десни угао голмана Дмитровића за великих 4:0.

Ништа се на терену није мијењало, Украјина је доминирала и доминирала, а Србија је дјеловала потпуно немоћно. У 76. минуту утакмице Јевхен Конопљанка постиже и пети гол Украјине.

Поново је домаћи тим дошао до полуконтре, па је тежиште игре пребачено на лијеви бок гдје се налазио овај крилни фудбалер, који је без већих проблема савладао Дмитровића и потпуно нокаутирао изабранике Младена Крстајића.

Коначно је Србија дошла до прилике, када је у 89. минуту Тадић који се лавовски борио да дође до једне изгубљене лопте, успјешно центрирао пронашавши Александра Митровића, који је главом тукао ка голу Украјине, али је та лопта отишла преко пречке.

Међутим, то је било све, па Србија није успјела да дође чак ни до утјешног поготка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана