УЕФА не мијења планове

Г.С.
УЕФА не мијења планове

УЕФА тренутно не планира да мијења своје планове за Европско првенство или Лигу шампиона, упрскос тешкој ситуацији са пандемијом коронавируса.

Што се тиче ЕУРА”, који је првобитно био заказан за љето 2020, а потом помјерен за ову годину, “ништа се није промјенило”, рекао је портпарол УЕФА за Франс Прес.

УЕФА би до 5. марта требало да донесе одлуку “град по град”, а на столу су четири опције - “100 одсто гледалаца на стадиону, 50 до 100 одсто, 20 до 30 одсто или без навијача” уз разне здравствене мјере опреза у сваком од ових случаја.

УЕФА и даље планира одржавање шампионата Европе у 12 градова у 12 земаља, али је први човјек Фудбалског савеза Швајцарске Доминик Блан јуче изјавио да је тај сценарио тешко одржив обзиром на ограничења у путовањима.

Блан је поменуо два могућа сценарија - играти ЕУРО у једној земљи, на примјер Русији или Њемачкој, или у једном великом граду који има довољно стадиона, попут Лондона.

Он је, такође, у истом интервјуу рекао и да не може да замисли навијаче на трибинама и да вјерује да ће се шампионат Европе одиграти пред празним стадионима, као што је био случај са завршницом Лиге шампиона у Лисабону.

Клупска такмичења, укључујући и Лигу шампиона, гдје ће се од 16. фебруара играти утакмице осмине финала, нису угрожена, за разлику од такмичења у рагбију, навели су из УЕФА, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана