У Београду вечерас почиње спектакуларан Фајнал фор Евролиге: Фешта под обручима

Г.С.
У Београду вечерас почиње спектакуларан Фајнал фор Евролиге: Фешта под обручима

БЕОГРАД - Одбројавању је дошао крај, вријеме је за подбацивање и фешту под обручима у београдској “Арени”.

Крем европске клупске кошарке стигао је у српску престонице само са једним циљем - да освоји престижни трофеј. На њега кидишу бранилац трофеја Анадолу Ефес, препорођени Олимпијакос, моћна Барселона и једнако јаки Реал.

Сва четири ростера су накрцана звијездама, у Београду је и МВП елите Никола Миротић, први стријелац Василије Мицић, најуспјешнији тренер Јоргос Барцокас... Када се подвуче црта, јасно је да нас очекује спектакл.

- Добро дошли у Београд, град кошарке. Хвала му јер је успио да организује турнир у овим изазовним временима. Биле су ово тешке двије године, али је велика срећа видјети пуне арене. Нисмо могли да имамо још један Фајнал фор без навијача - била је уводна ријеч првог човјека Евролиге Ђордија Бертомеуа.

Актери завршне смотре јуче су се дружили са медијима, најавили финалне битке, а већ данас ће јурнути једни на друге. Титулу ће покушати да одбрани Ефес, који је већ четири године у самом врху европске кошарке. Успио је да сачувају језгро прошлосезонског тима, а праву форму је ухватио у право вријеме. Предводиће га већ поменути Мицић, који се нада подршци домаће публике у полуфиналном окршају са Олијем (18 часова)

- Неутрална публика ће осетити за кога да навија. Ако су српски навијачи куповали карте, надам се да цене мој досадашњи труд у репрезентацији и да ће нам дати додатну подршку уз наше навијаче - нада се Васа.

Олимпијакос је пријатно изненадио ове сезоне и под диригентском палицом Барцокаса стигао на Ф4 на којем га нико не смије отписати. Саша Везенков и друштво могу свакоме да помрсе рачуне.

А шта тек рећи за Барсу и Реал. Каталонци су ове сезоне издоминирали против “краља”, међутим, да ли ико смије да отпише Серхија Љуља и друштво? Шпански бој заказан је за 21 сат.

Меч за треће мјесто (16) и финале (19) на програму у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана