Тројица српских боксера почињу такмичење на Свјетском првенству

ГС
Foto: ГС

Тројица српских боксерских репрезентативаца почињу борбу за медаљу на шампионату свијета у београдској Штарк арени.

Први у ринг ће Павел Фјодоров у полувелтер категорији (63,5 кг), а његов ривал биће Нијемац Давид Геворгиан.

Уколико забиљежи побједу Фјодорова нови меч очекује га 30. октобра са Турчином Керемом Озменом, четвртфинални меч на програму је 1. новембра, а меч за медаљу сутрадан 2. новембра.

Фјодорову су потребне четири победе за полуфинале и обезбјеђену бронзу. Данас ће се борити и Алмир Мемић, у средњој категорији (75 кг), против Енглеза Луиса Ричардсона. Уколико забиљежи побједу слиједи сусрет са Нијемцом Кевином Шуманом 30. октобра. Четири побједе доносе Мемићу сигурну, бронзану медаљу.

Трећи представник Србије другог дана такмичења на СП у Београду биће Садам Магомедов, у тешкој категорији (92 кг), против представника Турске Емира Бујукдага. Побједа би му донијела меч са Бразилцем Тешеиром, док би га меч за сигурну медаљу чекао 2. новембра.

У среду 27. октобра боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48 кг), Семиз Аличић у лакој категорији (60 кг), Џејлан Тоскић у полусредњој категорији (71 кг) и Слободан Јовановић у крузеру (86 кг).

Капитен боксерске селекције Србије Владан Бабић у супертешкој категорији (+92 кг) први меч одрадиће 28. октобра, када ће на сцену изаћи и Вељко Глигорић у перо категорији (57 кг) и Вахид Абасов у велтеру (67 кг).

Тамир Галанов у бантаму (54 кг) први меч боксује са Узбекистанцом Зоировим 29. октобра, док ће Владимир Мирончиков у полутешкој категорији (80 кг), који је слободан у првом колу, први меч боксовати 30. октобра са Турчином Ајкутсуном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана