Трипл-дабл Јокића – тежак пораз "осакаћеног" Денвера

Agencije
Трипл-дабл Јокића – тежак пораз "осакаћеног" Денвера

Кошаркаши Денвер Нагетса доживјели су убједљив пораз од Хјустон Рокетса резултатом 121:105.

Денвер је на гостовање Хјустону дошао без три стартера у виду Џамала Мареја, Герија Хериса и Пола Милсапа.

Поред тога, Мајк Мелоун на овом мечу није могао да рачуна ни на битне резерве као што су Мејсон Пламли и Мајкл Портер Јуниор.

То јесте омело Нагетсе да пруже пристојан отпор Хјустону, али није Николу Јокића да дође до новог трипл-дабла – осмог у сезони, 36. у каријери и првог у 2020. години.

Центар из Сомбора је меч завршио са 19 поена (8/19), 12 скокова и 10 асистенција, уз по једну блокаду и украдену, али шест изгубљених лопти.

Денвер је добро почео меч, држао се у егалу, али је изласком стартера Хјустон успио да моментално направи разлику и послије првих 12 минута буде на +7.

Предност домаћина муњевитом брзином је порасла и средином друге дионице било је чак +20 (56:36).

Нагетси су у другом полувремену на тренутак успјели да смање разлику и дођу до 13 поена заостатка средином треће четвртине, али се поново десио исти сценарио.

Уласком резервиста Хјустон је дошао до нових +20, а током четврте четвртине тим Мајка Дантонија је "одрадио" посао и забиљежио нову, убједљиву побједу над Денвером.

Џејмс Харден је убацио 27 поена, уз по пет скокова и асистенција, а Расел Вестбрук је имао 28 поена, 16 скокова и осам успјешних додавања.

Истакао се и Ерик Гордон са 25 поена, као и Клинт Капела са дабл-даблом од 14 поена и 11 ухваћених лопти.

Најзапаженији учинак поред Јокића код гостију имао је Џереми Грент са 17 поена и седам скокова. Пи Џеј Дозир је додао 15, Тори Крег 14, а Малик Бизли 12 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана