Трипл-дабл Јокића, Денвер елиминисао Клиперсе и исписао историју

ГС
Трипл-дабл Јокића, Денвер елиминисао Клиперсе и исписао историју

Кошаркаши Денвер Нагетса побједили су Лос Анђелес Клиперсе 104:89 у седмој утакмици полуфинала Запада.

Изабраници Мајка Мелоуна поново су надокнадили заостатак од 3-1 у серији и прва су екипа у историји која је у једном плеј-офу два пута дошла од 1-3 до 4-3.

Српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је сјајан меч, те је показао још једном зашто спада међу најбоље играче свијета.

Јокић није много форсирао у нападу, шутирао је 5/13, а утакмицу је завршио са – 16 поена, 22 скокова, 13 асистенције и три блокаде.

Феноменалан меч приредио је и Џамал Мареј који је постигао 40 поена и уз то је имао четири скока и пет асистенција.

Клиперси су се распали у последњој четвртини, нису успјели готово ништа да погоде, те су то Нагетси искористили и на крају дошли до тријумфа.

Катастрофалан дуел одиграли су Кавај Ленард и Пол Џорџ. "Канџа" је убацио 14 поена уз очајних 6/22 из игре, док је Пи Џи постигао 10 (4/15).

Утакмица је отворена очекивано нешто спорије. Екипе су биле стегнуте и гледали смо егал током првих дванаест минута. Јокић је добро кренуо меч, имао је осам поена, шест скокова и четири асистенције.

Ипак, почетком друге четвртине, када није био на терену, Клиперси су успјели да дођу до двоцифрене предности и чинило се да ће успијети да је одрже, штавише и да је повећају.

Нагетси су изгледали лоше, међутим онда се "запалио" Џамал Мареј. Плејмејкер Денвера погађао је из свих позиција, те је четвртину завршио са 20, а полувреме са 25 поена.

Захваљујући њему Денвер је успио да дође са двоцифреног заостатка до само -2, 56:54. Са овим резултатом отишло се на петнаестоминутну паузу.

Екипа из Колорада лоше је отворила трећу четвртину, међутим серијом 8:0 успјели су да врате предност на своју страну. После тога услиједила је рафална паљба.

Готово сви кошаркаши су погађали, Милсап и Грент су убацили по две тројке у кратком периоду и Нагетси су имали +9 (67:76).

До краја деонице Јокић је дошао и до трипл-дабла. Први пут у историји један кошаркаш је у седмом мечу дошао до трипл-дабла у трећој четвртини.

Денвер је одржао предност, те је пред последњих 12 минута имао +8, 74:82. Јокић је на крају треће четвртине имао четири фаула.

У последњој четвртини гледали смо потпуни распад ЛА Клиперса. Екипа Дока Риверса није могла ништа да погоди и предност Денвер је само расла. Финале креће у ноћи између петка и суботе.

 

ЛА Клиперс – Денвер Нагетс 89:104 (24:24, 32:30, 18:28, 15:22) 3-4
Судије: Кејперс, Гобл, Луис, Мот.

Клиперс: Џорџ, Ленард, Морис, Зубац, Беверли, Вилијамс, Шемет, Грин, Херел, Џексон, Мен, Мекгрудер, Патерсон.

Нагетс: Мареј, Јокић, Грент, Херис, Милсеп, Портер јр, Крејг, Морис, Пламли, Дозир, Бол, Бејтс-Диоп, Денијелс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана