Тренер из Босанског Грахова најплаћенији тренер ван НБА лиге

Срна
Тренер из Босанског Грахова најплаћенији тренер ван НБА лиге

БОСАНКО ГРАХОВО - Српски кошаркашки тренер Драган Раца, који је рођен у Босанском Грахову, постао је најплаћенији кошаркашки тренер ван НБА лиге.

Тако бар тврди нјегов агент Миња Илић који је објавио да је Раца потписао трогодишнји уговор са кинеским Вухан Дангаијем.

Илић није саопштио износ плате, па није јасно да ли је Раца плаћенији и од НЦАА тренера који такође имају вишесмилионске плате.

На примјер, тренер Универзитета Кентаки Джон Калипари годишнје зарађује 9,3 милиона долара, Мајк Кшишевски са Дјука 7,25 милиона, па је вјероватно прецизније рећи да је најплаћенији тренер ван САД.

Раца је рођен прије 60 година, као играч је наступао за неколико југословенских и кипарских клубова, на чијем острву је и почео тренерску каријеру 2002. у АЕЛ-у из Лимасола.

Потом је радио и у Грчкој, а од 2010. до 2018. је водио три кинЕска клуба, док је у међувремену био и селектор Кипра, Либана и Сјеверне Македоније (2006-2007).

Раца је 2002. године проглашен за најбољег младог тренера у Европи од стране ФИБА, а 2005. за најбољег тренера у клупским такмичењима ФИБА.

Са Либаном је освојио сребрну медаљу на Аијском првенству 2007, док је три пута био шампион Кипра уз један Куп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана