Тим: Ђоковић није прекршио нити један закон

Тањуг
Тим: Ђоковић није прекршио нити један закон

БЕЧ - Трећи тенисер свијета Аустријанац Доминик Тим рекао је да не разумије критике на рачун првог рекета свијета Новака Ðоковића јер није прекршио нити један закон.

Тим је у интервјуу “Тироле Тагесцајтунг”, рекао да не разуме што толико њих напада Ðоковића због “Адриа тоура”.

“Он није прекршио нити један закон. То мора бити јасно речено”, подвукао је он.

Тим је казао да не разумије критику на учеснике тог турнира.

“Био сам сада у Ници, видео слике из других градова. И тамо није било другачије него на турниру у Београду. А онда тако ударати по Ðоковићу? То ми је прејефтино”, нагласио је он.

Казао је да му се не свиђа ни како људи критикују нјемачког тенисера Александера Зверева.

“Њега третирају као да је основац, али он је човек од 23 године. Јасно је да је направио грешку, али не разумем зашто се сви мјешају”, нагласио је Тим.

Говорећи о предстојећим међународним турнирима казао је да ће морати да жртвује један од два турнира - Френч Опен и УС Опен.

“Мислим да је кул што се Френч опен одржава. Али проблем јер што између УС Опен-а и Френч Опена постоји размак од само две недеље, што чини готово немогућим стићи далеко у оба турнира. Ако будем добро играо УС Опен онда ће бити јако тешко на Френч Опену. У Њујорку рано испасти било би боље за Париз. Морам један од та два Гренд Слема жртвовати. Таква је ситуација”, објаснио је он.

Што се АТП турнира у Вашингтону тиче, казао је да је „екстремно климаво” око тог такмичења.

“У САД екстремно расте број заражених, и сада је позитивно тестиран и тенисер Франсес Тиафое. А и несигурно је да ли ће УС Опен бити одржан. У супротном то би био старт у нормалност”, закључио је Тим.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана