Тенисерка и новинарка причале о Ђоковићу, па помињале Путина и „геноцид у Босни“ VIDEO

ГС
Foto: Танјуг/АП

Некадашња аустралијска тенисерка Рене Стабс и америчка новинарка Кејтлин Томпсон разговарале су у једном подкасту на тему која се требала бавити Аустралијан опеном, али најмање се причало о тенису.

Подкаст је почео констатацијом Томпсонове да у мушкој конкуренцији нема шампиона, иако је Новак Ђоковић десети пут освојио трофеј у Мелбурну, чиме је уједно изједначио рекорд Рафаела Надала од 22 гренд слем титула.

Аустралијанка се надовезала да треба одати признање Ђоковићу за остварене резултате, али није била задовољна начином на који су се понашали Новакови навијачи, наводи Спортал.

– Била сам на трибинама поред српских навијача кад је он играо и није било забавно. Не желим да им замјерим на љубави коју осјећају према њему, али је било толико гласно без престанка. Морају да схвате да около постоје други људи који само желе да уживају у тенису – рекла је Стабс, додавши да вјерује да ће Новак освојити 27 или 28 гренд слем титула.

Ове ријечи подстакле су и Томпсонову да ипак каже неколико ствари о Новаку…

– Српска култура је таква да они вјерују да су под нападом, окружени непријатељима… Имају менталитет жртве. То је био додатни мотив за Новака током његове каријере. Нарочито док су доминирали Рафа и Роџер. Али то је оно што изазива проблеме – његов отац је позирао са навијачима који подржавају Путина… Многи спомињу борбе које је он имао протеклих година, али он их је створио јер није слиједио правила – изјавила је Томпсон, а онда додала да нема дилему да су Срби направили геноцид у Босни јер је погледала неколико филмова.

– Немам много шта да кажем о његовом тенису. Нисам гледала његове мечеве јер су једнострани, зна се исход. Али, пошто сам урадила неколико пројеката, нарочито документарни филм о српском геноциду над Бошњацима, идеја да је српски менталитет жртве почео да прожима наратив Новака Ђоковића је нешто што ме уопште не занима као љубитеља тениса. Људи могу да га воле, да уживају у њему, али то није за мене.

Ниједна се није осврнула на проблеме са којима се Ђоковић стварно суочавао, као и на провокације које су му биле упућене са трибина, преноси Српскаинфо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана